Waardescan

Gebruikte werkplekken zijn nog veel geld waard

Circulaire economie start bij behoud van bestaande waarde. Wat men vaak niet weet is dat gebruikte werkplekken nog veel geld waard zijn. Aan het einde van de afschrijvingstermijn heeft kantoorinrichting nog een aanzienlijke waarde. In de meeste gevallen verdwijnen deze afgeschreven meubels op de afvalberg, weggegooid geld en slecht voor het milieu vinden. Het meubilair kan in de meeste gevallen zeker nog een tweede leven mee, als meubel of als grondstof voor een ander nieuw product. Dit betekent waarde voor uw organisatie en minder aanspreken van nieuwe grondstoffen door hergebruik.

AtmR waardescan

Om de waarde van kantoormeubilair concreter en inzichtelijk te maken heeft AtmR een waardescan ontwikkeld. Dit programma zorgt voor een inzichtelijk rapport van de gehele kantoorinventaris van een bedrijf op locatie. Het rapport dat aan de scan is gekoppeld, geeft in het grondstoffenpaspoort voor de betreffende locaties inzicht in het merk van de kantoormeubelen, de kwaliteit, geregistreerde gebruikssporen, huidige en vervangingswaarde, de waarde na renovatie en de CO2-voetafdruk bij afvoer.

Kantoormeubilair onderhouden

Zo wordt het kantoormeubilair traceerbaar, waardoor onderhoud en inzet efficiënter kunnen. Onze tool geeft organisaties het inzicht dat ze nodig hebben om bij uitbreidingen, inkrimpen, verhuizingen of in het geval van kapotte kantoormeubelen niet zomaar alles weg te hoeven gooien. Bedrijven kunnen zo zorgen dat gebruikt of niet functionerend kantoormeubilair een nieuw leven krijgt. De medewerkers van AtmR vertellen u er graag alles over!