Ergonomie

Ergonomie

Optimaal presteren met een ergonomische werkplek

Het woord ergonomie is samengesteld uit de woorden ‘ergon’ (werk) en ‘nomos’ (wet). Ergonomie gaat over de natuurwetten die invloed hebben op onze dagelijkse werkomstandigheden. Door een verantwoorde inzet van ergonomie wordt de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van uw medewerkers bevorderd. Hierdoor kan een beter arbeidsresultaat worden verkregen.

Stimuleren van beweging

In de afgelopen decennia heeft onze industriële economie plaatsgemaakt voor een kenniseconomie. We verwerken steeds meer informatie in systemen, waardoor we steeds minder bewegen. Daarnaast krijgt het kantoor meer en meer de functie van ontmoeten en kennisdelen. Door deze veranderingen moeten we bewegen stimuleren en voorkomen dat er steeds vaker sprake is van zittend werk. Begrippen als zitcomfort, licht, lucht, geluid en ruimte vormen meer dan ooit een belangrijk aandeel in het dagelijkse welzijn van uw medewerkers. De specialisten van AtmR adviseren u daarbij.

Juiste inrichting werkomgeving

Het lijkt een onmogelijke combinatie, maar toch is dit de sleutel voor gezond zitten. Nu de mens steeds minder beweegt en meer denkwerk verricht, mogen we het lichamelijke aspect rondom de werkplek niet verwaarlozen. Aandoeningen aan skelet, gewrichten en spieren zijn vaak het gevolg van zittend werk. Met de juiste inrichting van uw werkomgeving stimuleert u medewerkers regelmatig te bewegen en voorkomt u klachten en uitval.

Ergonomisch verantwoord

Bij AtmR staat de ergonomisch verantwoorde inrichting van uw werkomgeving centraal. Niet alleen door het zorgvuldig toepassen van de vereiste normeringen, maar ook door persoonlijke aandacht en zorg te besteden aan een juiste inzet van uw bedrijfsmiddelen.


Baker Tilly Bekijk project
Specialized Bicycle Components Bekijk project
FLYNTH Bekijk project
K3 Delta Bekijk project
Nathan Bekijk project
DNVGL Bekijk project
NSPOH Bekijk project
Sidn
Vivare
Van Wijnen
De Variabele
Autobinck Group
Hotel Papendal Bekijk project
Wolters Kluwer – herinrichting kantoor Deventer Bekijk project
Wiggers Lijstprofielen Bekijk project
Merin Vastgoed
Fleet Support Bekijk project
Lucas Bols Bekijk project
KNGU – Dutch Gymnastics Bekijk project
Brilliant Group Bekijk project