Circulaire kantoorinrichting

Circulaire economie in de kantoorinrichting

Circulaire economie is een echte trend in de wereld van kantoor- en projectinrichting. Nadat veel grote organisaties al eerder volgens deze trend zijn begonnen met in- en verkopen, gaan steeds meer bedrijven hun steentje bijdragen aan een circulaire economie. Vanzelfsprekend doet AtmR hier ook aan mee. Maar wat is nu precies circulaire economie en welk aandeel heeft ons bedrijf hierin?

Hergebruik materialen

Als u wilt vernieuwen, betekent dat dan ook dat oude materialen moet weggooien? In de huidige wereld is het niet meer verantwoord dat we nodeloos verspillen. De circulaire economie wordt dan ook gedreven door recycling van grondstoffen en materialen. Waar oude kantoorinrichting voorheen via de vuilstort werd vernietigd, krijgt het nou een tweede leven. Economisch afgeschreven hoeft immers niet altijd te betekenen dat het kantoormeubilair (zoals bureaustoelen en kantoormeubelen) ook daadwerkelijk rijp is voor de sloop.

Circulair inkopen

Wij gunnen producten dus een tweede leven en daarom zijn wij bij AtmR grote voorstander om in de creatiefase van producten al te kijken hoe zij in de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en de verschillende materialen eenvoudig gescheiden kunnen worden. Dit is circulair inkopen, waarbij er zoveel mogelijk wordt gelet op hergebruik van onderdelen en grondstoffen waarbij kwaliteitsverlies wordt vermeden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over circulaire kantoorinrichting? Of heeft u zelf een aanbod in gebruikt kantoormeubilair waar u op een groene en duurzame manier afscheid van wilt nemen? Neem dan contact op met onze specialisten.