Nieuws

Participatie traject AtmR Wink Project en Zorginstelling Estinea

DOETINCHEM – Het Doetinchemse bedrijf AtmR Wink Project en zorginstelling Estinea zijn dit jaar samen een participatieproject gestart. Door deze samenwerking hebben mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt nu een mooie werkplek binnen een leuk bedrijf dat zich specialiseert in kantoor- en projectintrichting, presentatiemiddelen en kantoorbenodigdheden.

Vooralsnog werken er twee mensen via Estinea bij AtmR Wink: Nikki en Daniel. Zij worden vanuit Estinea begeleid door participatiecoaches en door een vrijwilligster. Estinea is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en mensen met verstandelijke beperking volop te laten meedraaien in de samenleving. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk dat er bedrijven zijn zoals AtmR Wink Project die dergelijke samenwerkingen een ondersteunen. Organisaties zien vaak enorme drempels, maar wanneer een project eenmaal draait, zijn vaak alle betrokken partijen positief. Robert Lette van AtmR Wink Project noemt het een win-win-win situatie. “In eerste instantie waren we wat sceptisch over de inzetbaarheid van onze nieuwe collega’s, maar wij kunnen ze nu al bijna niet meer missen. Door de samenwerking met Estinea hebben Daniel en Nikki een leuke baan in hun eigen woonplaats, heeft Estinea een nieuwe partner waar zij de mensen die zij ondersteunen kunnen plaatsen en hebben wij twee gewaardeerde collega’s erbij die ons veel werk uit handen nemen. Een win-win-win situatie dus!”

Charles Giesen, participatiecoach van Estinea, is ook blij met de samenwerking. “Nikki en Daniel zijn enthousiast! Ze voelen zich thuis en zijn echte collega’s geworden. De werkzaamheden die zij verrichten worden gewaardeerd en dragen bij aan de efficiëntie van AtmR Wink. Het werk dat zij doen varieert van het inpakken en opsturen van bestellingen tot het schoonmaken van ingeruild kantoor meubilair. Het is heel divers. Positief is ook dat ieder in zijn eigen tempo kan werken zodat zij aan het eind van de werkdag met een voldaan gevoel naar huis gaan.” Wie binnen zijn organisatie ook mogelijkheden ziet om een samenwerking met Estinea aan te gaan kan contact opnemen via 088 49 50 500.