Nieuws

Hoe ontspan je het beste op vakantie? De zeven stappen!

Hoe ontspan je het beste op vakantie?De vakantieperiode staat weer voor de deur.

Allereerst voorpret, de bestemming bepalen, oppas voor je huis, tuin en planten regelen en dan…..dan begint deze heerlijke periode!
Hoe zorg je er nu voor, dat je ontspannen dingen kunt doen die je normaal niet doet, relaxed de wereld ontdekt en bijzondere dingen beleeft.

  1. Blijf in het gewone ritme. Sta op een normale tijd op en ga het gebruikelijke tijdstip weer naar bed. Door te uit te slapen verandert je bio-ritme. Eigenlijk raakt het in de war. Een stabiel dag-nacht ritme zorgt voor een energiek en uitgerust gevoel.
  2. Niks doen maakt een mens onrustig. Zeker in het begin. Je lijf heeft nog veel stresshormonen en hierdoor heb je een onrustig gevoel aan het begin van je vakantie.
  3. Een georganiseerde start brengt rust met zich mee. Laat collega’s en relaties tijdig weten dat je op vakantie gaat en zorg ervoor, indien zicht een noodgeval zich voordoet, er vervanging is. Onbereikbaar zijn hoort ook bij vakantie.
  4. Laat je werk achter je. Laat je laptop thuis. Wanneer je het werk niet volledig los laat tijdens de vakantie ervaar je minder de voordelen.
  5. Doe tijdens je vakantie ook dingen alleen. Iets wat jij graag wilt doen. Doe dit zonder schuldgevoel. Je komt hierdoor dichter bij jezelf.
  6. Vakantie moet leuk zijn! Toch ontstaan er de eerste dagen irritaties. Je gedachten en gevoelens krijgen nu de ruimte. Geef elkaar de tijd om af te kicken van het werkritme en de drukte. Accepteer van jezelf dat je irritatie kunt voelen en neem jezelf minder serieus. Dan kun je meer om jezelf lachen!
  7. Denk voor je vakantie alvast na over het moment dat je thuis bent. Plan alvast tijd in om nog even rustig bij te komen van je vakantie. Maak tijd om te herstellen van je jetlag voor je weer aan de slag gaat. Tijd om even de was te doen, spullen op te ruimen, rustig je post door te nemen. Zo zorg je ervoor dat je niet direct in de stress schiet, zodra je terug bent.

Prettige vakantie gewenst!