Referenties

Jumbo Supermarkten bestaat al meer dan 95 jaar en is uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Het familiebedrijf uit Veghel is ontstaan uit een groothandel in koloniale waren, in 1921 opgericht door Johan van Eerdt. Johan was de achteroom van Karel van Eerd, grondlegger van het huidige Jumbo Supermarkten. Anno 2019 is Jumbo één van de grootste supermarktketens van Nederland met op moment van schrijven maar liefst 664 fysieke winkels en keiharde garanties met de 7 zekerheden. De supermarktketen is met hun unieke formule, nog altijd sterk groeiende en bijzonder ambitieus. BeleefAV groeit mee en realiseert alle audiovisuele voorzieningen in nieuwbouw Fase E en F.

Partnership

BeleefAV is sinds de nieuwbouw Fase A van het Jumbo Supermarkten-hoofdkantoor in Veghel (2015) huisleverancier voor de Jumbo Groep, waar onder andere ook La Place en The Duke toe behoren. BeleefAV levert, installeert en onderhoudt alle audiovisuele voorzieningen. Het partnership gaat veel verder en trots zijn we daarnaast op de prachtige audiovisuele entourage die wij eerder gerealiseerd hebben voor La Place en The Duke.

The Duke is een Members Only Business & Golf Club van de familie Van Eerd. Niet alleen met zijn schitterende golfbaan, ook met het restaurant en de state-of-the-art conferentiezalen levert The Duke een waardevolle bijdrage aan het verstevigen van de business van zijn members.

Bij La Place Meeting Rooms kun je comfortabel werken, vergaderen en ontmoeten. En natuurlijk valt dat goed te combineren met het lekkere eten van de La Place-restaurants. De Meeting Room locaties beschikken over ruimtes die geschikt zijn voor 2 tot 180 personen. De ruimtes bieden veel daglicht en stilte voor een prettige bijeenkomst. Ook zijn ze voorzien van een nieuw interieur en de nieuwste audiovisuele technieken. Altijd optimaal beeld, verstaanbaar geluid, presenteren kan zowel draadloos als bedraad met laptops, tablets en smartphones en tot slot is alle apparatuur eenvoudig te bedienen.

Vanwege enorme groei heeft Jumbo recent haar hoofdkantoor uitgebreid met een compleet nieuwe vleugel. Deze nieuwbouw – Fase E en Fase F – hebben we voorzien van praktische, hoogstaande en innovatieve multimediale voorzieningen. Van wens, naar functie tot beleving!

De vraagstelling

Jumbo’s unieke formule met de laagste prijzen, het grootste assortiment en de beste service, waarbij de klant áltijd centraal staat, kan niet renderen zonder gepassioneerde collega’s in een plezierig en inspirerend werkklimaat. Jumbo’s missie is dan ook om elke dag beter te maken. Van het innovatieve interieurontwerp tot het meubilair en de audiovisuele faciliteiten: alles staat in dienst van ditzelfde doel.

Al in een vroeg stadium heeft BeleefAV deelgenomen aan constructieve gesprekken met de projectgroep. Daarbij ontwierpen we niet alleen vanuit de oplossing, juist ook en vooral vanuit de workflow. Welke teams maken van welke ruimte gebruik en welke middelen hebben zij nodig om zo efficiënt mogelijk te presteren? Van stilte- en concentratieplekken en ‘vogelhuisjes’ voor kleine overleggen tot interactieve scrumruimtes, vergaderruimtes, klaslokalen, presentatiecafé, standup room, een videowall tot en met MT- en directiefaciliteiten.

Ieder type ruimte heeft zijn eigen invalshoek en is toch altijd multifunctioneel ingericht. De grandioze videowall als voorbeeld wordt ingezet voor presentaties, demonstraties, narrowcasting en marketingdoeleinden. De hedendaagse en toekomstige bedrijfsprocessen kunnen niet functioneren zonder een geoliede ICT-afdeling. Hiervoor zijn fantastische faciliteiten gerealiseerd voor o.a. monitoring van alle IT-processen, ontwikkelingen, KPI’s en informatie uit Business Intelligence-systemen.

Oplossing

Werkplekken/Room Dividers

Verspreid over de ruime, open plekken om te werken, zijn room dividers geplaatst. Ze creëren een gevoel van indeling en zorgen voor een akoestische en privacyverhogende werking. De room dividers zijn aan één of beide zijden voorzien van presentatiemonitoren. Hiermee kunnen medewerkers presenteren, overleggen, cijfers tonen en monitoren. Op de momenten dat de flatscreens niet actief in gebruik zijn, kunnen er informatieve boodschappen, targets of successen op getoond worden.

Duurzaamheid

Al naar gelang de aard van de sessie of werkzaamheden kunnen medewerkers er tevens voor kiezen om een stilte/concentratieplek of een spreek/vergaderkamer op te zoeken. De aandacht voor slim en duurzaam hergebruik van aanwezige hardware is daarbij nooit uit het oog verloren. Zo zijn na de recente overname van Emté Supermarkten een groot aantal monitoren uit deze supermarkten opnieuw ingezet. Ook beschikken alle nieuwe monitoren over de laatste generatie timers. Hierdoor gaan de schermen automatisch aan als een laptop wordt aangesloten en gaan ze ook automatisch uit als er geen presentatiesignaal is. Duurzaamheid en gebruikersgemak gaan daarmee hand in hand.

Videowall

Een eyecatcher is de imposante 3×3 videowall bij de La Place corner. De videowall is multifunctioneel en kan voor werkelijk iedere gewenste toepassing gebruikt worden. Narrowcastingboodschappen, zoals interne cijfers, Jumbonieuws, verjaardagen en algemeen nieuws, worden getoond aan de medewerkers. Aan de videowall is een krachtig audiosysteem toegevoegd, bestaande uit speciale kolomluidsprekers, aangevuld met een professionele subwoofer en stijlvolle pendelluidsprekers. Hierdoor worden presentaties optimaal met geluid ondersteunt en klinkt Jumbo Radio op een comfortabel niveau. Het draadloze microfoonsysteem maakt elke spreker hoorbaar en is onmisbaar als grote groepen worden toegesproken. Verder integreren de pendelluidsprekers naadloos in het interieur en de subwoofer is onzichtbaar verwerkt in het meubilair. De bediening geschiedt op basis van een intuïtieve iPad-interface, geheel opgemaakt in de La Place-huisstijl.

Een prachtig samenspel met de architect Jurgen Vonk en de facilitair manager Geert van Heijnsbergen.

Stand-up Room

Eenzelfde audiovisuele ervaring wordt geboden in de Stand-up Room, waar het krachtige Community-audiosysteem inclusief 2×8 inch subwoofer, het grote elektrische projectiescherm en de lichtsterke Epson-projector ervoor zorgen dat alle medewerkers eenvoudig kunnen presenteren, zowel draadloos als bedraad.

De frontluidsprekers zijn innovatieve kolom array-luidsprekers, voorzien van twaalf laagdrivers en vier Community CRE HF tweeter arrays in een vierwegsconfiguratie. Door de richtwerking van deze luidsprekers wordt het publiek overal in de ruimte even goed bereikt. Dankzij vijf draadloze headsetmicrofoons en één draadloze handmicrofoon van Sennheiser zijn meerdere sprekers tegelijkertijd optimaal verstaanbaar. Alle microfoons kunnen met één druk op de centrale iPad-bediening worden aangepast aan elke setting.

Jumbo Academy

Werken, leren en groeien in de praktijk: dat is de Jumbo Academy. Dagelijks worden vakgerichte opleidingen en trainingen gegeven. Over de zeven zekerheden, over brood en vleeswaren, logistiek en alle relevante onderdelen om de klant áltijd centraal te stellen. Filiaalmanagers worden er opgeleid en er kan zelfs een gecertificeerd mbo- of hbo-diploma gehaald worden. Niet voor niets dat de Jumbo Academy is uitgerust met alle moderne, audiovisuele technieken.

Grote Legamaster-touchschermen zorgen ervoor dat alle trainingen niet alleen lekker dynamisch en interactief zijn, ze zijn ook nog eens heerlijk comfortabel leesbaar. Laptops, tablets en smartphones kunnen zowel draadloos als bedraad worden getoond op de touchschermen en desgewenst zelfs met meerdere beelden tegelijkertijd. De videoconference-faciliteiten zorgen voor efficiënte en kostenbesparende opleidingen. Of dit nu via Zoom gaat, via WebEx, via Skype for Business, het kan allemaal in de Jumbo Academy. Een genot om in te werken voor de trainers en docenten. Een genot om in te leren voor alle Jumbo-medewerkers. Praktisch, professioneel en toekomstgericht!

Nureva Wall

De bijna vijf meter brede Nureva Wall in de Jumbo Academy is de perfecte aanvulling in Jumbo’s digitale werkwijze met geavanceerde Agile- en Scrum-werkmethodieken. De Nureva Wall is een innovatieve, interactieve wand en ideaal om in teamverband samen te werken. Denk aan storymapping, design sprints, retro’s, business kanban, brainstormsessies en scrummen. De speciale Nureva software creëert één groot canvas waarop teams kunnen samenwerken, presenteren, annoteren en digitale sticky notes kunnen plaatsen.

Live verbinden met elk mobiel apparaat om mee te doen in de sessie was nog nooit zo eenvoudig. Teams hoeven niet eens in dezelfde ruimte te zijn om samen te werken. Collega’s die thuiswerken kunnen realtime meedoen met de Academy en tegelijkertijd in verbinding staan met andere locaties, waar dan ook ter wereld. Niet alleen duurzaam en voordelig, het draagt ook direct bij aan verlaging van de CO² footprint.

Verder is een aanpassing aan het Nureva-systeem gedaan, zodat het canvas ook is op te delen in gescheiden vlakken voor draadloos presenteren met eigen mobiele apparatuur en voor het bedraad aansluiten van laptops. Het eindresultaat is dat mensen én middelen multifunctioneel inzetbaar zijn en dat teams nu meer werk verzetten in significant minder tijd. Alles om de klant centraal te stellen!

Vergaderruimtes

Vergaderen, samenwerken, inspireren en kennis delen kan niet meer zonder flatscreens. In alle vergaderruimtes hebben we professionele LG-monitoren geïnstalleerd. Het schermformaat is exact afgestemd op de afmetingen van elke ruimte, zodat beelden voor iedereen leesbaar zijn. Duurzaamheid was hierbij een belangrijk onderdeel, waarbij er vrijgekomen flatscreens uit Emté-vestigingen en andere Jumbo-locaties zijn hergebruikt in de nieuwbouw.

Alle nieuwe LG flatscreens gaan automatisch aan als er een laptop wordt aangesloten en gaan automatisch uit als de verbinding wordt verbroken. De laptops kunnen draadloos op het scherm worden getoond, of via de ingebouwde aansluiting in de tafel, waar ook de 230V-voorzieningen in verwerkt zijn.

Wij danken Jumbo Supermarkten voor het constructieve projectverloop en zijn trots op het resultaat waarmee Jumbo haar ambities verder kan waarmaken. Bovenal wensen we alle Jumbo- en La Place-medewerkers ongelofelijk veel werk- en vergaderplezier toe in hun schitterende nieuwe werkomgeving!

Vorige referentie
Volgende referentie