Naar inhoud Naar navigatie
Zoeken
  • Testimonial

Circulaire inrichting 4Pet Recycling

PET Recycling is sinds 2008 onderdeel van 4PET Holding en produceert flakes en granulaat dat volledig vervaardigd is uit gerecycled PET-afval. PET-kunststof is bekend van frisdrankflessen, maar wordt ook in veel andere verpakkingen gebruikt. Van de geproduceerde grondstoffen wordt door zusterbedrijven verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen gemaakt. Veel producten die je in supermarkten ziet staan, zijn dus gemaakt van de grondstoffen van 4PET.

 

Bij 4PET Recycling werken 60 medewerkers, zij produceren dagelijks 100.000 kg PET-grondstoffen. Na de aanstaande uitbreiding zullen ze ruim 90 mensen in dienst hebben die de productie opschroeven naar 200.000 kg per dag. Binnen Europa zijn ze daarmee een grote en unieke speler.

 

AtmR heeft de opdracht gekregen voor het circulair inrichten van de nieuwe locatie van 4PET Recycling. Hierbij is een combinatie gemaakt van gebruikt, gerevitaliseerd en duurzaam geproduceerd meubilair. Hierin zijn ook stoelen toegepast van DeVorm die prachtige design stoelen heeft geleverd gebouwd met door 4PET zelf gerecycled materiaal. AtmR heeft o.a een tafel geleverd van Herso die hiervoor gerecycled hout gebruikt. 

Wilt u meer informatie over deze duurzaam gefabriceerde meubelen of wilt u meer weten over circulaire mogelijkheden? Neem dan contact op.