Naar inhoud Naar navigatie
Zoeken
  • Testimonial

Kantoorfietsen voor Diabetes Vereniging Nederland

AtmR van Munster heeft voor een event van de Diabetesvereniging Nederland een aantal kantoorfietsen geleverd. Doelstelling was om diabetes patiënten te laten ervaren wat het effect is van bewegen.

 

Het beste is het om iedere dag minstens een half uur flink te bewegen, zoals wandelen of fietsen. Waarom is beweging zo goed?

  1. Spieren worden sterker en botten worden steviger.
  2. Je voelt je fitter en minder moe, en het helpt tegen stress.
  3. Het is goed voor de bloeddruk en hart en bloedvaten.
  4. Vetten worden verbrand: handig om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven
  5. Suiker (glucose) wordt gemakkelijker uit het bloed gehaald en de bloedsuikerspiegel daalt.

 

Dagelijks een half uur bewegen

Voor meer beweging hoef je niet naar de sportschool. Dagelijks gezond bewegen kan ook op andere manieren: lopend boodschappen doen, of de trap nemen in plaats van de lift. Waar het om gaat, is dat je minstens een half uur per dag zo beweegt dat je sneller gaat ademen en gaat transpireren. Wil je afvallen, dan liefst een uur.

 

Bewegen met anderen

Het kan enorm motiveren om samen met anderen te bewegen. Denk aan lunch-wandelen met collega’s, wandelgroepen en sportverenigingen. De gemeente heeft daar meestal wel informatie over.

 

Bewegen kan op alle niveaus

Ook senioren of mensen met een zwakkere gezondheid kunnen aan beweging doen. Dat is juist een goed idee! Beweging is overal, op allerlei niveaus te bedenken, zelfs oefeningen op een stoel. Wel is het verstandig om het langzaam op te bouwen en in bepaalde situaties eerst met je huisarts of fysiotherapeut te overleggen welke beweging voor jou geschikt is.

 

“De proef met de fietsen heeft gewerkt: er hebben 25 mensen gefietst en bij alle 25 is de bloedsuikerspiegel gezakt na 10 minuten fietsen. Het verhaal over bewegen vertellen wij regelmatig aan mensen met diabetes, maar het zelf ondervinden is toch belangrijk. Nogmaals mijn dank! Angela de Rooij-Beek, Diabetesvereniging Nederland”.