Nieuws

CO₂ meters verplicht op scholen

Leerlingen hebben gezonde lucht nodig om goed te kunnen leren en leraren moeten veilig voor de klas kunnen staan, zeker in coronatijd. Omdat betere ventilatie in de klassen nu echt snel nodig is, moet er in ieder klaslokaal verplicht een CO2-meter aanwezig zijn. Een CO2-meter helpt om te bepalen of er geventileerd moet worden. Deze meter geeft aan wanneer de luchtkwaliteit daalt.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt voor de aanschaf 17 miljoen euro beschikbaar. Schoolbesturen kunnen nog tot en met 30 april 2022 via hun gemeente subsidie aanvragen. Scholen die de meters eerder hebben gekocht, krijgen de aanschaf op deze manier alsnog vergoed.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet de meter aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet de sensor een hoogwaardige NDIR-sensor bevatten. Deze sensor zorgt voor een nauwkeurige meting. Daarnaast dient de opgemeten data een jaar lang bewaart te kunnen worden. Alle sensoren in het assortiment van AtmR voldoen aan deze eisen.

Wil je weten welke CO2-meter geschikt is of heb je productspecifieke vragen? Neem gerust contact met ons op voor advies!
E: info@atmr.nl of T: 0481 36 65 20